Abdelkader Benali schrijft voor De Bijenkorf

Abdelkader Benali is rond de Boekenweek 2008 auteur van de maand bij De Bijenkorf. Speciaal hiervoor schrijft hij de novelle Munya (circa € 3,50)

Wolter Wandel, cultureel entrepeneur tussen Oost en West, neemt een journalist mee op zijn reis door de orient om hem kennis te laten maken met het culture leven aldaar. De journalist grijpt deze reis aan om niet alleen de kloof tussen Oost en West te dichten maar vooral, op wel heel aangrijpende wijze, de kloof die hem scheidt van zijn vriendin te sluiten.

Op hilarische en soms ontroerende wijze beschrijft Abdelkader Benali niet alleen hoe een culturele uitwisseling tot verwarring en verrijking leidt maar ook hoe het wordt aangewend door het individu om zijn eigen schrijnende problemen mee op te lossen.


Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Be the first to commentZoek

Abdelkader Benali werd geboren in Marokko. Hij is nu bekend als een van de bekendste schrijvers in Nederland. Op deze website leest u alles over Abdelkader Benali.

Abdelkader Benali  schrijft romans, verhalen en poëzie, maar ook toneel en journalistiek werk. Bruiloft aan zee is zijn bejubelde en bekroonde debuut uit 1996. In 2015 verscheen Casa Benali, een Marokkaans huis-, tuin- en keukenkookboek. In september van dat jaar werd Benali vader van een dochter, voor wie hij het boek Brief aan mijn dochter schreef, dat in april 2016 verscheen.