Abdelkader Benali stelt bloemlezing samen voor jongeren in Boekenweek

Alle leerlingen van de vierde klas van het voortgezet onderwijs krijgen tijdens de Boekenweek het boek TXT cadeau, een bloemlezing van verhalen die zijn geselecteerd door Abdelkader Benali.
De jongeren worden opgeroepen een van de verhalen in maximaal tien Twitter-tweets opnieuw te vertellen. Ze maken daarmee kans op kaarten voor het Lowlands-festival, inclusief een tent en een krat boeken.

De verhalen in TXT, met een oplage van 215.000 exemplaren, gaan over dingen die 16-jarigen bezighouden. De leesbevorderingsactie voor de jeugd past bij het thema van de Boekenweek dit jaar: jong zijn. De Boekenweek heeft plaats van 10 tot en met 20 maart.


Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Be the first to commentZoek

Abdelkader Benali werd geboren in Marokko. Hij is nu bekend als een van de bekendste schrijvers in Nederland. Op deze website leest u alles over Abdelkader Benali.

Abdelkader Benali  schrijft romans, verhalen en poëzie, maar ook toneel en journalistiek werk. Bruiloft aan zee is zijn bejubelde en bekroonde debuut uit 1996. In 2015 verscheen Casa Benali, een Marokkaans huis-, tuin- en keukenkookboek. In september van dat jaar werd Benali vader van een dochter, voor wie hij het boek Brief aan mijn dochter schreef, dat in april 2016 verscheen.