NPS Benali in boeken

De NPS zendt vanaf 28 april op Nederland 2 ‘Benali in Boeken’ uit; een nieuw boekenprogramma gepresenteerd door schrijver Abdelkader Benali. In deze zesdelige televisieserie gaat Benali op zoek naar de literaire hartslag van de stad.

In zijn ontdekkingsreis ontmoet Benali de meest uiteenlopende schrijvers waardoor een uniek beeld ontstaat van steden, die hun reputatie als literair centrum meer dan waard maken. Benali reist van Antwerpen naar Groningen via Den Haag, Nijmegen, Amsterdam en Utrecht. In elke stad staat een literaire vraag centraal. Zoals in Antwerpen: Kan een boek een stad veranderen? Of in Den Haag: Kan een schrijver de Laan van Meerdervoort oversteken?
Steden die worden bezongen, beschreven, beschimpt, vervloekt en aanbeden. Benali is op stap met diverse schrijvers en dichters, die hun sporen hebben verdiend in de literaire wereld en nog volop leven in de belangstelling van een breed publiek. Zoals Helga Ruebsamen, Mensje van Keulen, Kristien Hemmerechts, AFTh van der Heijden, Manon Uphoff, Remco Campert en Aaf Brandt Corstius.


Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Be the first to commentZoek

Abdelkader Benali werd geboren in Marokko. Hij is nu bekend als een van de bekendste schrijvers in Nederland. Op deze website leest u alles over Abdelkader Benali.

Abdelkader Benali  schrijft romans, verhalen en poëzie, maar ook toneel en journalistiek werk. Bruiloft aan zee is zijn bejubelde en bekroonde debuut uit 1996. In 2015 verscheen Casa Benali, een Marokkaans huis-, tuin- en keukenkookboek. In september van dat jaar werd Benali vader van een dochter, voor wie hij het boek Brief aan mijn dochter schreef, dat in april 2016 verscheen.