Oost = West

De verwevenheid tussen Oost en West houdt Abdelkader Benali al bezig zolang hij schrijft. Misschien niet vreemd voor een schrijver van Marokkaanse afkomst die opgroeide in Nederland en daar een groot deel van zijn tijd doorbrengt. Benali’s onuitputtelijke nieuwsgierigheid dreef hem naar het Midden-Oosten. Hij wilde de dynamiek en hectiek opzoeken en aan den lijve ervaren. Zijn berichtgeving is er een van binnenuit en handelt over uiteenlopende kwesties als Arabische poëzie in Damascus, alcoholvrij bier in Gaza, een televisiezender van Hamas, een literatuurfestival voor joden en Arabieren, een bombardement in Beiroet, kebab met kersen eten in Aleppo, enzovoort. Tevens is de reportage Berichten uit een belegerde stad in dit boek opgenomen.


Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Be the first to commentZoek

Abdelkader Benali werd geboren in Marokko. Hij is nu bekend als een van de bekendste schrijvers in Nederland. Op deze website leest u alles over Abdelkader Benali.

Abdelkader Benali  schrijft romans, verhalen en poëzie, maar ook toneel en journalistiek werk. Bruiloft aan zee is zijn bejubelde en bekroonde debuut uit 1996. In 2015 verscheen Casa Benali, een Marokkaans huis-, tuin- en keukenkookboek. In september van dat jaar werd Benali vader van een dochter, voor wie hij het boek Brief aan mijn dochter schreef, dat in april 2016 verscheen.