Masterclass literair schrijven met Abdelkader Benali

Masterclass literair schrijven met Abdelkader Benali

Het komend najaar organiseert Centrum voor Communicatie & Journalistiek (CCJ – voorheen Forum) een masterclass Literair schrijven met Abdelkader Benali. Op vijf zaterdagen gaan de deelnemers aan de slag met het schrijven van een kort literair verhaal. Onderwerpen als de opbouw van een verhaal, verschillende verhaallijnen, opbouwen van spanning, karakteromschrijvingen, perspectief, dialogen, taal en schrijftechnieken worden uitgediept. Tijdens deze inspirerende masterclass krijgen de deelnemers extra impulsen om beter en creatiever te schrijven.

Uiteraard is er tijdens de bijeenkomsten zelf ook ruimte om een aantal korte schrijfopdrachten uit te voeren. Door de weken heen werken de deelnemers aan een kort literair verhaal van 1000 á 1200 woorden. Op de laatste bijeenkomst wordt dit verhaal besproken.

De masterclass literair schrijven door Abdelkader Benali is bedoeld voor schrijvers met minimaal drie jaar ervaring. Deelname aan deze masterclass is afhankelijk van selectie. CCJ selecteert de deelnemers op basis van een uitgebreid cv (waarin je schrijfervaring naar voren komt) en een motivatie. Na inschrijving ontvangen wij ook graag een kort verhaal of fragment (literaire fictie of non-fictie) van maximaal 3 pagina’s.

Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen. De masterclass vindt plaats op zaterdag 7 maart, 14 maart, 21 maart, 28 maart en18 april. De kosten voor deelname bedragen € 995,-.


Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Be the first to commentZoek

Abdelkader Benali werd geboren in Marokko. Hij is nu bekend als een van de bekendste schrijvers in Nederland. Op deze website leest u alles over Abdelkader Benali.

Abdelkader Benali  schrijft romans, verhalen en poëzie, maar ook toneel en journalistiek werk. Bruiloft aan zee is zijn bejubelde en bekroonde debuut uit 1996. In 2015 verscheen Casa Benali, een Marokkaans huis-, tuin- en keukenkookboek. In september van dat jaar werd Benali vader van een dochter, voor wie hij het boek Brief aan mijn dochter schreef, dat in april 2016 verscheen.